Inglise ristikuklid ehk ‘Hot Cross Buns’

Inglismaal on tavaks lihavõtetele eelnevalt ning lihavõttepühade jooksul süüa ristikukleid, mida kohalikud teavad nime ‘Hot Cross Buns’ all. Miks mitte veeta ka ühed lihavõtted inglaste moodi ja valmistada neid maitsvaid kukleid! Soovitame süüa soojalt ja määrida peale võid. Sobivad ka juustuga söömiseks.

Koostisosad

  • 125 ml piima
  • 11 g kiirpärmi
  • 60 g suhkrut
  • 2 muna
  • 475 g jahu
  • 10 g soola
  • 230 g külma tükeldatud võid
  • 150 g rosinaid (võid lisada ka muid kuivatatud puuvilju)
  • 1 sidruni koor
  • 5 spl jahu segatud 5-7 spl veega (ristitainas)
  • Aprikoosimoosi

Valmistamine

Aktiveeri pärm osa piima ja suhkruga. Lisa ülejäänud piim, suhkur, munad, jahu, sool ning või suurde segamisnõusse ning sõtku, kuni tainas kausi küljes lahti lööb. Seejärel sõtku tainast tööpinnal, kuni saad pehme ja veniva taina. Tõsta tainas tagasi segamisnõusse ja jäta sooja kohta kerkima kaheks tunniks või kuni tainas kahekordistub.


Kui tainas on kerkinud, kummuta see puhtale tööpinnale ning lisa kuivatatud puuviljad ja sidrunikoor. Sõtku 1-2 minutit, et puuviljad korralikult läbi seguneksid. Jaota tainas umber 90-100 grammisteks ja veereta nendest pallikesed. Aseta pallid küpsetuspaberiga ahjuplaadile ning lase neil 30-40 minutit veel kerkida.


Samal ajal valmista ristitainas ja pane see siis väikesesse kotti või kondiitripritsi sisse. Enne kuklite ahjupanekut, tõmba ristitainaga kuklitele ristid.


Küpseta ahjus 180 kraadi juures 20-30 minutit, kuni kuklid on kuldsed.


Kui kuklid on valmis, pintselda pealt sooja aprikoosimoosiga, et tekiks mõnus magus glasuur. Kui aprikoosimoosi pole, võid pintseldada ka suhkruglasuuriga.

Kommenteeri

Shopping Cart
Scroll to Top