Käsitööpasta

Isetehtud, värske pasta on justkui eri maailmast võrreldes kuivatatud pasta pakkidega, mida poest saab. Justkui siidine, sobib nii nii lihtsamate kui ka keerukamate kastmetega ja kutsub veetma üht õhtut pere ja sõprade seltsis. Nii et võta kampa oma pere, elukaaslane, parimad sõbrad või ämmad-äiad, pane külma valge vein ning veeda õhtupoolik valmistades Itaalia hõrgutisi ilma kodunt lahkumata.

Koostisosad

  • 4 muna
  • 500g jahu (soovitatavalt 00-tüüpi jahu)

Pastataigna valmistamine

Kalla jahu kaussi. Tee jahu keskele auk, millesse lisa munad. Sega mune kahvliga, kaasates aegajalt natuke kõrvalolevat jahu. Jätka tegevust kuni munad ja jahu on omavahel täielikult segunenud. Kui segu on liiga kuiv ja tükiline, lisa pisut leiget vett. Kui segu on liiga vedel, lisa pisut jahu. Võta taigen kausist ja aseta õrnalt jahusele tööpinnale. Sõtku tainast sõrmedega kuni see on täielikult ühtlane. Aseta tainas rätikule ja lõika väiksemateks tükkideks. Soovitame lõigata korraga 2‐3 umbes 1cm paksust tükki, et tainas liiga kiiresti ei kuivaks.

Märkus: Hea tainas ei tohiks kleepuda sõrmede külge.

Pastalehtede valmistamine

Keera masina küljel asuv seadistusnupp asendisse 1. Selleks tõmba nupp väljapoole ja keera seda seni, kuni kaks rullikut on täielikult avatud. Rulli üks kogus tainast käepidet keerates rullikute vahelt läbi. Korda tegevust 6‐8 korda tainast vahepeal kokku voltides. Taigen peaks olema siidine ja pehme. Vajadusel puista taignale pisut jahu, et see kokku ei kleepuks.

Seejärel keera seadistusnupp järgmisse asendisse ning rulli taigen läbi rullikute ilma seda kokku voltimata. Jätka rullikutevahelise ava suurust pidevalt vähendades, kuni oled saavutanud soovitud taignapaksuse.

Märkus: Seadistusnuppude vahelejätmine ja paksu taigna väikese vahega rullikute vahelt läbitöötamine võib rullikuid kahjustada.

Kui pastataigen on rullitud liiga pikaks ning seda on keeruline käsitseda, lõika see kaheks osaks. Lõika taigen nuga kasutades sobivaks pikkuseks ning aseta taigen rätikule, et see liigselt ei kuivaks.

Erinevat tüüpi pasta lõikamine pastalehest

Alljärgnevad valmistusnõuanded on Spaghetti/Fettucine ning Angel Hair/Lasagne lõikuritele.

Lõika pastaleht 25-30cm pikkuseks ning puista taignale jahu, et ta lõikurisse kinni ei jääks. Eemalda käepide ning aseta see soovitud liiki pasta lõikuri kõrvalolevasse avausse. Soovitatav oleks oodata pastalehe kuivamist natukene enne kujundite lõikamist, et taigen ei kleepuks lõikamisel.

Märkus: Kahepoolsel lõikuril on kaks auku käepidemele, kui valmistad ette ühte poolt kasutama tee kindlaks, et käepide on õiges augus.

Tainast läbi lõikuri rullides keera käepidet aeglaselt. Kui taigen on liiga pehme, võib masinal olla probleeme selle lõikamisega. Sellisel juhul puista taignale pisut jahu või jäta see umbes kümneks minutiks seisma ning katseta siis uuesti. Ära lase pastal liigselt kuivada, ka sellisel juhul võib masinal tekkida probleeme selle lõikamisega.

Kui pasta on valmis, puista sellele pisut jahu ning jäta enne valmistamist jahusele pinnale või pasta kuivatusrestile kuivama.

Kasutatud tooted

Imperia Italian Pasta Factory Gift Set
KitchenCraft World of Flavours Italian Pasta Drying Stand 30x36x23.5cm

Kõik itaalia toidu valmistamiseks vajalikud vahendid siit

Kommenteeri

Shopping Cart
Scroll to Top